top of page

Hoe te besparen op trouwkaarten

Je denkt misschien: "Huh, Femke die mij gaat vertellen hoe ik kan besparen op trouwkaarten?". Je hebt gelijk, het is raar. Sales technisch gezien zou ik jullie juist upgrades moeten aansmeren. Maar dat is niet wie ik ben. Ik wil graag dat jullie de trouwdag van jullie dromen kunnen hebben, binnen jullie budget. Hoe groot, óf klein, deze ook mag zijn. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn tips hoe je kunt besparen op trouwkaarten.In plaats van extra's zoals RSVP kaarten en detail-kaarten, kunnen jullie het overwegen om gebruik te maken van een trouw-website. Hierop kunnen jullie alle informatie in detail benoemen, denk bijvoorbeeld aan routebeschrijving, accommodatie en het programma. Daarnaast zouden je gasten een verzoeknummer kunnen indienen, hun RSVP doorgeven en nog veel meer. Ik maak graag zo'n website voor jullie, maar op sites zoals Zank You kan je dit ook gratis doen. Daarnaast wordt het ook van je verwacht, dat wanneer je gasten vraagt een fysieke RSVP op te sturen dat je hier een envelop en/of postzegel moet meesturen. Plus, al dit extra inhoud, betekend ook nog eens dat jullie zelf ook al twee of meer postzegels per envelop moeten gebruiken. Dan heb je het dus al over minimaal drie postzegels, per uitnodiging. You do the math. Serieus, ik ga het niet voor je doen hoor.


Hier hoef ik niet veel over te zeggen; in plaats van individuele menus per tafelsetting, kan je er ook voor kiezen om één, of desnoods 2, menus per tafel te doen.


Vergeet extra toevoegingen zoals linten, wikkels en waszegels. Hate to say it (en hurts to say it): maar niet iedereen waardeert de schoonheid van al dit moois en het merendeel van jullie gasten zullen dit uiteindelijk gewoon in de prullenbak gooien. Ook afwerkingen zoals bijvoorbeeld goudfolie en preegdruk, kunnen de kosten van een trouwkaart flink omhoog gooien.


In plaats van individuele naamkaartjes kan je er ook voor kiezen om één (groot) bord te (laten) maken met hierop de tafelindeling. Maak hiervoor een een plattegrond van de ruimte, met daarop de tafels en maak per tafel een lijstje met namen. Wil je een meer gedetailleerde seating plan, kies dan voor een plattegrond met tafels én stoelen en zet bij elke stoel de bijbehorende naam. Daarnaast kan je de overweging maken: wil ik wel een seating plan of mogen de gasten zelf bepalen waar ze gaan zitten? Wel zo makkelijk toch?


Ik doe het enorm graag: het adresseren (kalligraferen) van de enveloppen van jullie trouwkaarten. Maar, hoeveel tijd en moeite ik (of iemand anders) hier ook in stopt, die enveloppen zullen als eerst worden weggegooid. De meest budget-vriendelijke optie is om het adresseren gewoon zelf te doen. Jullie gasten zullen heus niet minder gaan denken over jullie.


Het is een hele mooie touch voor jullie uitnodiging: envelop liners. Ik ben ook echt fan hiervan. Maar zoals ik bij de vorige tip ook al zei: enveloppen belanden als eerste in de prullenbak.


Als laatste tip: schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg 10% korting! Hahaha sorry, deze is een wel heel erg flauw. Maar niet minder waar.
Ik wil oprecht ervoor zorgen dat jullie de trouwkaart van jullie dromen krijgen, passende bij de bruiloft van jullie dromen. Komen jullie er ondanks deze behulpzame tips toch niet helemaal uit qua budget? Neem dan contact met mij op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
תגובות


bottom of page