top of page

"Waarom een kaart sturen, we kunnen toch ook een mailtje sturen?"

Helaas krijg ik deze vraag vaker dan je zou denken. En hoewel je inderdaad ook gewoon een mailtje kan sturen, echt gezellig is het niet hé? Niemand verplicht jullie om een trouwkaart te sturen. Als dat het antwoord is wat jullie wouden horen, dan mogen jullie nu wegklikken wat mij betreft. Ik ga jullie niet dwingen en geen dingen aansmeren die jullie niet willen. Zo ben ik niet. Ik maak met heel veel plezier trouwkaarten, voor mensen die dat ook graag willen. Maar for the sake of argument, ga ik toch eens proberen om jullie te overtuigen waarom jullie wel een trouwkaart zouden moeten sturen.


Om mee te beginnen, ik zei het eerder ook al, het is gewoon leuk. Jullie trouwkaart (of Save the Date) is het eerste wat jullie gasten te zien krijgen van jullie bruiloft. Jullie zijn natuurlijk druk bezig met plannen, met misschien vrienden of familie, maar verder heeft het grotendeel van jullie gasten geen idee wat ze te wachten staat. En voorpret is dubbel zo leuk, wanneer het wordt gedeeld. Het is onderdeel van jullie 'branding'. Wie zijn jullie als stel, hoe staan jullie in het leven en wat vinden jullie belangrijk. Samen met een (kleur-)thema, bloemen, locatie, vormt de trouwkaart (stationery) de branding van jullie trouwdag, en in het verlengde: jullie als stel.

Voor de bijdehandjes onder jullie die nou roepen "ja maar dat kan toch ook digitaal". Kan zeker. Maar iedereen heeft wel een opa, oma of ander familielid die totaal niet overweg kunnen met de computer, wel zo fijn als er dan een fysiek kaartje op de mat valt toch? En wie vindt het nou niet leuk om post te krijgen, leuke post dan hé? In een tijd waarin kerstwensen enzo, middels een gifje of glitterplaatje worden gedeeld met elkaar, is het alleen maar leuker om een echte kerstkaart in je brienvenbus aan te treffen. Het geeft ontvangers het gevoel dat ze er toe doen, dat ze belangrijk zijn voor jullie. In tegenstelling tot een email, wat al snel 'after thought' vibes heeft. Ik zeg: laat zien hoe belangrijk deze mensen zijn, en stuur ze een mooie trouwkaart.Jullie trouwdag is (als het goed is) een 'once in a lifetime'. Het is een speciale dag, die jullie maar één keer in jullie gaan meemaken (again, gaan we even vanuit hé), en de weg ernaar toe wordt pas echt, wanneer de trouwkaarten op de post gaan. En als laatste: Het is een van de weinig tastbare herinneringen die jullie overhouden aan de bruiloft. Een trouwkaart is iets wat je echt kunt vasthouden, die je een plek kan geven in het trouwalbum of in een lijstje aan de muur.


Heb ik jullie toch nog weten te overtuigen? Laat het mij dan even weten, vind ik leuk! Ook help ik jullie graag verder in jullie zoektocht naar de perfecte trouwkaart, die perfect bij jullie past. En als dat op z'n ergst betekend dat er een digitaal element bij komt kijken? Geen probleem, ik houd wel van QR code op z'n tijd. Ik ben namelijk totaal niet anti-digitaal, en een combinatie kan juist heel erg handig zijn. Maar het moet wel mooi zijn dan... op z'n minst.
Comentarios


bottom of page