top of page

"Wat is normaal?"

Ik krijg vaak de vraag van koppels: "Wat doen anderen? Wat is normaal?"


Ik ben niet van de etiquette. Al zet ik wel vaak de naam van de vrouw als eerste (in geval van hetero koppels natuurlijk), want women rule. Is gewoon zo 😉 Maar als dit niet prettig klinkt, dan draai ik het om. Oké, terug naar de etiquette. Ik vind dat de meeste etiquette regels gewoon niet meer van deze tijd zijn. Ze geven soms een goede richtlijn aan, maar daarbij houd ‘t voor mij eigenlijk op.


De regel over de volgorde van de namen volg ik vrijwel altijd op, indien van toepassing, maar alleen als dit ook goed klinkt. Regels over wanneer de save the date en de trouwkaart zelf verzonden moeten worden? Don’t care. Oké, ik care een beetje. Want het is voor jullie gasten natuurlijk wel fijn om te weten hoe of wat zodat zij dit ook tijdig kunnen regelen met werk. In de zorg bijvoorbeeld, moet er echt ruim van te voren vrij gevraagd worden. Hoe eerder, hoe beter.

Ook krijg ik weleens de vraag van koppels of het mogelijk is om een klein gedichtje of iets anders persoonlijks op de trouwkaart te zetten. Maar dan volgt eigenlijk meteen de twijfel: "Doen anderen dat ook?" Het zou echt niet uitmaken wat andere mensen doen en op hun kaart zetten. Het is jullie trouwdag, that's all that matters. Ik ben juist all for it: dat extra vleugje persoonlijkheid op jullie kaart. Ik heb een aantal basis tekstjes die ik ook maar uit mijn duim gezogen heb hoor, dus hartstikke leuk om iets toe te voegen juist. Gedichtje, songtekst, bijbeltekst... je kan het zo gek niet bedenken. I'll make it work.


Some rules are meant to be broken.


Comments


bottom of page